İzmir Mobil Web Sitesi

 Mobil bir internet sayfası yapmak isterseniz klasik bir internet sayfasını örnek alabilirsiniz. İster masaüstü platformlar için geliştirilen bir internet sayfası olsun isterse mobil bir internet sayfası olsun, iki tür için de HTML, CSS, Jquery, Javascript vb. uygulamaar kullanılır. Günümüzde kullanılmakta olan mobil cihazların barındırdığı tüm tarayıcılarda HTML5 ve CSS3 desteği bulunuyor. Eğer yalnızca mobil cihazlar için kullanılacak bir internet sayfası yapmıyorsanız klasik web sitesinin meta alanlarına yerleştirdiğiniz birkaç kod ile web sitenizi mobil internet sayfasına dönüştürebilirsiniz. Gelişen altyapı teknolojilerinden faydalanarak Bootstrap benzer biçimde güncel kütüphaneleri kullanırsanız işiniz daha da kolaylaşacaktır.

Siteniz Mobil Cihazlara Uygunluğunu Tarayıcılara Belirtin

Sayfanızın mobil cihazlarda görüntülenebilir bulunduğunu belirtmek istiyorsanız <head> tagleri arasına belli meta etiketlerini eklemeniz gerekir. Sadece hazır bir kütüphane kullanıyorsanız bu işlemi esasen html ve css kodların arasına serpiştirmeniz kafi olur.

Mobil Web Sitesi, Responsive Web Sitesi yada Hybrid Web Sitesi Kullanılabilir

Gelişen kod teknolojileri yardımıyla artık mobil cihazların çözünürlüklerini baz almak yerine tüm çözünürlükleri içeren bir kodlama kütüphanesinden yararlanmak daha akıllıcadır. Siteye gelen cihazın çözünürlüğüne bakılırsa otomatik biçim alan responsive uygulamaları ile talbinize çözüm bulabilirsiniz. Mobil web sitenizi tarayıcı ve çözünürlük oranlarına uygun şekilde yapılandırdığınızda Microsoft, Apple yada Android cihazların tümünde okunaklı olarak görüntülenir.

Mobil Web Sitesi Yaptırmak Çözüm Olabilir

Aslen anlatılacaklar bu kadar kısa değiller bahsi geçenlerin haricinde, bir mobil internet sayfası kurgularken dikkat etmek ihtiyaç duyulan birçok detay mevcut. Mobil tasarım bütünlüğü geleneksel olarak icra edilen internet sayfası tasarımlarına oranla birazcık farklıdır. Mobil internet sayfası iyi mi yapılır mevzusu aslına bakarsak birazcık uzmanlık gerektiren bir mevzu sadece belli oranda bilgilerimizi paylaşmak istedik. Klasik bir internet sayfasını kullanmaktansa mobil uyumlu yada mobil bir internet sayfasını kullanmak hem ziyaretçileriniz hem de sizin adınıza avantajlar ihtiva eder. Bir mobil internet sayfasına gerekseme duyuyorsanız ustalaşmış bir elden yardım almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kaliteli Web Tasarım Şirketi

Web Sitesi Yapan Firmalar

İzmir Web Tasarım Örnekleri