Web Sitesi Nasıl Yapılır

 Internet sayfası iyi mi yapılır probleminin oldukça sık sorulmuş olduğu bir ortamda web sitesinin iyi mi yapılacağına ilişkin bilgiler vererek sizleri bilgilendirmemiz icap ettiğini gördük, bu bağlamda internet sayfası iyi mi yapılır sorgusuna bir açılım getirdik. Yeni blog yazımızı sizinle paylaşmaktan ve siz değerli üyelerimizin bu blog yazısıyla bilinçlenmesinden mutluluk duyacağımızı şimdiden sizlere bildirmek istiyoruz.

İnsanların günbegün internet sayfalarına olan merakları ve web sitelerinde harcadıkları vakit artıyor. Kimileri bu dijital platformu işkolu biçimine çevirerek para kazanmanın yollarını ararken, kimileride kendi kullanımında olacak internet sayfalarını kendi bünyelerinde yapmak istiyorlar. Oluşan öğrenci istinaden insanoğlu internet sayfası iyi mi yapılırinternet sayfası tasarımı iyi mi yapılır diyerek sorgulamaktalar. Yaptığınız aramalara kaynak olması babında makalemizi sizlerle buluşturuyoruz umarız faydalanarak bilgileneceksiniz. Şimdi gelelim aslolan mevzumuza. Kısa ismiyle internet sayfası olarak geçen fakat anlamını genişlettiğimizde; web üstünde yerleşik bulunan, tarayıcılar (web browser) vasıtasıyla erişilerek görüntülenebilen dijital uygulamalar yumağı olarak adlandırabileceğimiz olgudur internet sayfaları. Web sitesinin çalışmasında kilit rol oynayan yegane unsur web server (internette kamuya açık olarak erişilebilen bilgisayar) üstünde gösterim icra eden hosting (web server üstünde ulaşılmak istenilen alanadıyla eşleştirilmiş bölge alanıdır. Siz web üstünde bir internet sayfasına erişmek istediğinizde web üstünde bulunan DNS serverlar (Domain Name Server) erişmek istediğiniz hosting alanına sizi yönlendirerek, web sitesinin online (çevirimiçi) cihazınızda bulunan web browser üstünde görüntülenmesini sağlar. Bu aşama web sitelerinin görüntülenerek insanlara ulaşmasının kısacık bir hikayesiydi.

Web Sitesi Yapımından Ilkin Taslak Emek harcamalar Yapın!

Bu ön bilgilendirmenin peşinden internet sayfası iyi mi yapılır sorusunun can alıcı noktasına gelelim. Internet sayfası, öncelikli olarak bir tasarım bütünlüğünde; hangi renklerin kullanılacağından ne tür fotoğrafların seçileceğine, yazıların hangi alanlara doldurularak doğru görsel bütünlüğün yakalanması tercihine kadar detaylı halde planlanmalıdır. İlk aşamayı, tasarım aşaması olarak sınıflandırıyoruz. Tasarım aşamasında internet sayfasını planlarken, öncelikli olarak kağıt üstünde hangi alanlara nelerin yerleştirileceğini çizmeniz süratli şekilde ilerlemenizi sağlayacak ve web tasarım kurgusunda harcanacak zamana pozitif yönde katkı yapmış olacaktır.. Kağıt üstüne dökmüş olduğunuz planlamayı hayata geçirmek için artık kodlama şu demek oluyor ki yazılım aşamasına geçmeniz gerekiyor; bu aşamada muhakkak olarak web yazılım dilleri hakkında belli düzeyde bilginiz olmalı, eğer bilginiz yoksa işi bilen birisine giderek bu işi para veyahut hatır karşılığında yaptırmanız sizin için doğru bir tercih olacaktır. Biz yazılım mevzusunda yeteri kadar bilginiz olduğunuzu varsayarsak maddeler halinde sizlere yapmanız gerekenleri sıralayalım.

Web Sitesini Bitirdiğinizde Destek Bağlantılar Kullanarak İşinizi Kolaylaştırın!

1- Tasarımı yazılıma dönüştürürken HTML ve CSS dillerini kullanarak minimum kodlamayla maksimum verimi almayı planlamasınız.

2- HTML, CSS, Java, JQuery ve benzeri dosyalarınızın sıkıştırılmış olduğundan güvenli olmalısınız. (Kod dosyalarınızı sıkıştırmak için http://www.cleancss.com/ linkinden yararlanabilirsiniz.)

3- Fotoğrafları ne aşırı büyük ne aşırı minik seçmemelisiniz.

4- Yazılarınızın okunaklı olması adına doğru renk ve font tercihinde bulunmalısınız.

5- Internet sayfasına yerleştireceğiniz yazılarınızı benzersiz olarak yazmalı yada yazdırmalısınız.

6- Kullanacağınız fotoğrafların telif hakları olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Gerekiyorsa telif hakkını fotoğraf sitelerinden satın alarak internet sayfasına yerleştirmelisiniz.

7- Fotoğraflarınızı sıkıştırma teknikleri kullanarak, görüntü standardını kaybetmeden en minik dosya boyutuna getirmeye itina göstermelisiniz. (Fotoğraf sıkıştırmak için kullanabileceğiniz bir bağlantı http://compressjpeg.com/tr/ linkinden faydalanabilirsiniz.)

8- Web sitenizin mobil cihazlarda doğru görüntülenmesi için uyumlu (responsive) olmasına dikkat etmelisiniz.

9- Google page speed kontrol sayfasından muhakkak faydalanarak web sitesinizin hızını ölçümleyerek eksiklerinizi gidermelisiniz.

Web Sitesi Iyi mi Yapılır Sorusuna Güzel Bir Izahat Oldu mu?

Tüm bu maddelere dikkat ederek internet sayfasını meydana getirdikten sonrasında, artık bir alanadı (domain name) satın alarak web sunucusu alanında (hosting) gösterim hayatına başlatabilirsiniz. Internet sayfası iyi mi yapılır sorusuna verdiğimiz cevabın peşinden, web sitenizi bu aşamaya kadar getiremeyecekseniz ustalaşmış bir desteğe ihtiyacınız var anlama gelir. Zaman kaybetmeden bizi arayabilir, web sitemizde bulunan yazışma formunu kullanarak bizlerden size ulaşmamızı isteyebilirsiniz. Sizi istediğiniz kaliteli ve güncel teknolojilere uyumlu web sitenize kavuşturabiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kaliteli Web Tasarım Şirketi

Web Sitesi Yapan Firmalar